
ترکیدن شیشه سکوریت
ترکیدن شیشه سکوریت زمانی رخ می دهد که شیشه تحت تاثیر فشار و ضربه شدید قرار بگیرد و دیگر توان مقابله با آن را نداشته باشد. همانطور که می دانید شیشه سکوریت به دلیل تولید شدن توسط عملیات حرارتی، از استحکام و مقاومت بالایی برخوردارند. اما اگر شیشه های سکوریت به هر نحوی تحت فشار یا ضربه قرار بگیرند، تنش های داخلی آن موجب می شود که شیشه ترک بخورد و یا بشکند.
دلایل ترکیدن شیشه سکوریت
تنش های داخلی شیشه سکوریت
یکی از اصلی ترین دلایل ترکیدن شیشه سکوریت وجود شوک های گرمایی و تکانه های حرارتی می باشد. این عامل موجب می شود تا قسمت های آسیب پذیرتر شیشه همچون لولاها و دستگیره ها با افزایش تنش های درونی روبرو شوند و در نهایت ترکیدن شیشه را رقم بزنند. البته به این نکته توجه کنید که منظور از ضربه، ضربه ها و فشارهای بسیار شدید است. چرا که شیشه سکوریت در مقابل فشار و ضربه عادی بسیار مستحکم است.


آسیب دیدگی لبه های شیشه سکوریت
لبه های شیشه سکوریت حساس ترین و آسیب پذیر ترین بخش این شیشه ها می باشند. در صورتی که یک ضربه ناگهانی به لبههای شیشه سکوریت وارد شود، این شیشه ها به سرعت ترک خورده و در نهایت ممکن است دچار ترکیدگی شوند.
تولید و نصب نادرست شیشه سکوریت
اگر تولید و نصب این شیشه ها به درستی انجام نشود و فشار زیادی به شیشه سکوریت وارد شود، ممکن است که این شیشه ها فشار زیاد را متحمل نشوند و بترکند.


وجود ناخالصی در بافت شیشه
از دیگر علل رایج ترکیدن شیشه سکوریت میتوان به وجود ناخالصی در آن اشاره کرد. از معروف ترین انواع ناخالصی در شیشه سکوریت می توان سولفید نیکل را نام برد. در ابتدا اندازه ی این ناخالصی در شیشه بسیار کم و کوچک است، اما پس از گذشت زمان اندازه ی آن بزرگتر شده و منجر می شود تا بافت شیشه آسیب ببیند و بترکد.
آیا ضخامت بر روی ترکیدن شیشه سکوریت موثر است؟
بله، ضخامت بر روی ترکیدن شیشه سکوریت موثر است. شیشه سکوریت با ضخامت بیشتر از شیشه معمولی مقاومت بیشتری در برابر شکستگی دارد. هرچه ضخامت شیشه سکوریت بیشتر باشد، احتمال ترکیدن آن کاهش مییابد. اما باید توجه داشت که شیشه سکوریت نیز در صورت تحمل ضربه شدید ممکن است شکسته شود. از این رو، نصب و استفاده صحیح از شیشه سکوریت نیز میتواند در جلوگیری از ترکیدن آن موثر باشد.
تراش نادرست از دلایل ترکیدن شیشه سکوریت!!
از دیگر دلایل ترکیدن شیشه سکوریت می توان به ایجاد تراش های نادرست بر روی شیشه اشاره کرد. کوچک ترین انحرافی در زمان ایجاد برش در شیشه می تواند منجر به ترکیدن شیشه شود. باید دقت داشته باشید که دستگاه به صورت کاملا صاف برای ایجاد سوراخ و یا تراش بر روی شیشه قرار بگیرد. همچنین سوراخ اگر بر روی شیشه ایجاد می شود باید بدون هیچ برجستگی باشد زیرا در غیر این صورت می تواند سبب بروز ترک و در نهایت ترکیدگی شیشه شود.
راه های جلوگیری از ترکیدن شیشه سکوریت
- مهم است بدانید که هیچ شیشهای به طور کامل ضربه پذیر نیست و در شرایط خاصی ممکن است ترکیده شود. بنابراین باید با رعایت برخی نکات، از ترکیدن شیشه سکوریت جلوگیری کرد.
- انتخاب شیشه سکوریت با کیفیت بالا میتواند از ترکیدن آن جلوگیری کند.
- نصب صحیح شیشه سکوریت با استفاده از متریال های با کیفیت و توسط کارشناسان مجرب، میتواند ترکیدن آن را کاهش دهد.
- اجتناب از ضربه های شدید به شیشه سکوریت، میتواند خطر ترکیدن آن را کاهش دهد.
- تغییرات دمای ناگهانی میتواند به ترکیدن شیشه سکوریت منجر شود. بنابراین، از تغییرات دمایی ناگهانی خودداری کنید.
- نگهداری صحیح شیشه سکوریت تا حد زیادی ترکیدگی ها را نیز کاهش می دهد.
